EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-03-2021 16:37   Güncelleme : 09-03-2021 16:37

Yarın geliyor: Benzin ve motorine zam

Benzine bu gece, motorineyse yarın gece 30’ar kuruş zam gelecek. Eşel mobil sistem gereği zam pompaya yansımayacak.

Yarın geliyor: Benzin ve motorine zam

Benzine bu gece, motorine ise yarın gece 30’ar kuruş zam gelecek. Eşel mobil sistem gereği zam pompaya yansımayacak. Devletin vazgeçtiği ÖTV ise benzinin litresinde 1 lira 10 kuruş, motorindeyse 99 kuruşa çıkacak.

Petrol fiyatlarındaki artış ve doların yükselişiyla birlikte motorin ve benzine zam bekleniyor. Zam pompa fiyatlarına yansımayacak ancak eşel mobil sistem gereği devletin vazgeçtiği ÖTV artmaya devam ediyor.

ANKA'nın haberine göre bu gece benzine gelecek 30 kuruş zamla birlikte litre başına vazgeçilen ÖTV 1 lira 10 kuruşa, motorinde ise 99 kuruşa ulaşacak. otogazda ise mevcut ÖTV alacağı 89 kuruş.

Akartakıtta eşel mobil uygulaması

Akaryakıt fiyatlarının döviz kurundaki oynaklık nedeniyle çok sık değişimini önlemek amacıyla akaryakıt fiyatlarındaki artışların özel tüketim vergisinden otomatik bir şekilde karşılanarak akaryakıtın pompa fiyatının sabit kalmasını sağlamaya yönelik bir sistem. Örneğin benzin fiyatı 30 kuruş arttığında, benzindeki ÖTV 30 kuruş indirilmek suretiyle benzinin pompa fiyatı sabit tutulmaktadır.