EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-04-2021 10:12   Güncelleme : 11-04-2021 10:12

Türkiye, Bağdat'ta düzenlenen savunma ve güvenlik fuarına katıldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta gerçekleştirilen Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarı'na Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 13 ülkeden 58 şirket katılım sağladı.

Türkiye, Bağdat'ta düzenlenen savunma ve güvenlik fuarına katıldı

Uluslararası Bağdat Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız da ziyarette bulunarak, fuar alanını dolaştı.

Büyükelçi Yıldız, Türkiye'nin söz konusu fuarda uzun zaman sonra temsil edildiğini vurgulayarak, "Türk ürünlerinin Irak'ta iyi bir namı ve şöhreti var. Bunu, savunma alanında da göstermek istiyoruz. Irak Savunma Bakanı da Makina Kimya Endüstrisi'nin sergisini ziyaret ederek büyük ilgi gösterdi." şeklinde konuştu.

Savunma Sanayi Başkanlığından bir heyetin de Bağdat'ta olduunu ve ayrıca temaslarının olacağı bildiren Yıldız, Türkiye'nin Irak'ta çeşitlendirdiği ilişki alanlarına savunma sanayisini de ekleyeceğini aktardı.

Makina Kimya Endüstrisi İhracat ve İş Geliştirme Şubesi Müdürü Ali Hakan Şafak ise fuara ilk defa katıldıklarını dile getirerek, Irak Savunma Bakanı'nın fuarda endüstriye ait silahlara yoğun bir ilgi gösterdiğini belirtti.

Şafak, Irak'ta savunma sanayi alanında potansiyelin olduğunu söyleyerek, bu alanda iş birliğinin artırılarak süreceğini ifade etti.

Bağdat'taki fuar, 3 gün devam edecek.