DÜNYA
Giriş Tarihi : 17-12-2020 17:25   Güncelleme : 17-12-2020 17:25

SBI, İngiltere merkezli kripto para şirketini satın aldı

Japon finans devi SBI, Sektöre daha fazla penetrasyon sağlamak amacıyla bir başka kripto para satın alma işlemini tamamladı.

SBI, İngiltere merkezli kripto para şirketini satın aldı

Japon finans devi SBI, Sektöre daha fazla penetrasyon sağlamak amacıyla bir başka kripto para satın alma işlemini tamamladı. SBI Holdings’in bir yan kuruluşu olan SBI Financial Services, İngiltere merkezli kripto ticaret şirketi B2C2’yi satın aldı. 16 Aralık tarihli duyuruya göre SBI, B2C2 hisselerinin yüzde 90’ını satın aldı. Duyuruya göre satın alma işlemi 15 Aralık’ta tamamlandı.

Hem SBI hem de B2C2, bu adımla kriptoya yatırım yapmak isteyen ana finans şirketlerine daha fazla ticaret fırsatı sağlamayı hedefliyor. SBI Holdings Başkanı ve CEO’su Yoshitaka Kitao, B2C2’nin vizyonunun ve deneyiminin SBI’yi tamamladığını söyledi. Kitao, “Küresel piyasalardaki varlığımızı artırırken ortak faaliyetlerde bulunmak istiyoruz” dedi.

B2C2’nin kurucusu ve CEO’su Max Boonen, 2020’de Bitcoin’in (BTC) rekor kırmasının, Kripto varlıklarının finans sektöründe “İhmal edilemez” bir konumda olduğunu bir kez daha kanıtladığını söyledi. “Kripto Varlıklar önümüzdeki yıllarda finans piyasasında giderek daha etkili hale gelebilir ve SBI’de bu dönüşümün ön saflarında yer almaktan gurur duyuyoruz, “diye de ekledi.