EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-04-2021 08:52   Güncelleme : 15-04-2021 08:52

Özelleştirme İdaresi, Hazineye ait 19 taşınmazı özelleştirecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait 7 ilde bulunan 19 taşınmazı "satış" yöntemiyle özelleştireceğini duyurdu.

Özelleştirme İdaresi, Hazineye ait 19 taşınmazı özelleştirecek

Kurumun özelleştirme süreçleriyle ilgili  duyurusu Resmi Gazete'nin bu günkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre, Adana, Ankara, Aydın, Kilis, Malatya, Mersin ve Şanlıurfa da bulunan 19 taşınmazla ilgili ihaleler birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle yapılacak.

Gerekli görüldüğü durumda ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla açık artırma suretiyle sonlandırılabilecek.

İhalelere gerçek ve tüzel kişiler, ortak girişim grupları (OGG), kooperatiflerle kuruluş belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernek ve vakıflar katılım sağlayabilecek. Yatırım fonları ise sadece bir OGG içinde yer alabilecek.

Teklif sahiplerinden ihalelere katılabilmesi için ilanda belirtilen tutarlarda geçici teminat alınacak. İhale bedeli peşin veya vadeli olarak verilebilecek.

İllere ve taşınmazlara göre değişen ihalelerdeki son teklif verme, geçici teminat ve ihale şartnamesi bedelleri de Resmi Gazete'deki duyuruda yer alıyor.