EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-02-2021 07:15   Güncelleme : 03-02-2021 07:15

Okan Üniversitesi yüz yüze eğitime geçmeyi planlıyor

İstanbul Okan Üniversitesi, yüz yüze eğitimin başlaması için derslerin başlangıç tarihini erteledi.

Okan Üniversitesi yüz yüze eğitime geçmeyi planlıyor

Yüz yüze eğitime geçmek için 8 Şubat'taki ders başlangıcını 1 Mart'a erteleyen Okan Üniversitesi tarafından yapılan açıklama:

 

Pandemi ile ilgili gelişmeler ve aşılama programı dikkate alınarak, Bahar Dönemi derslerinin 8 Şubat 2021 yerine, 1 Mart 2021 tarihinde başlatılmasına karar verilmiştir. Eğitim kadar sağlığa da verdiğimiz önem kapsamında, Akademik Takvimimiz 3 hafta kaydırılarak revize edilmiştir. Böylece Bahar Dönemi'nde kampüsümüzde sağlık içinde buluşmayı ve olumsuz bir gelişme olmazsa, yüz yüze ders yapmayı hedefliyoruz. Üniversitemizin tüm akademik ve idari personeli ile öğrencilerine sağlıklı günler dileriz.

Özyeğin Üniversitesi kararını açıkladı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde, Özyeğin Üniversitesi tarafından Bahar Döneminde uzaktan eğitimin sürdürülmesi kararı alındı.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada "2020 - 2021 Akademik Yılı Bahar Döneminde Derslerin Uzaktan Eğitim Yoluyla Yapılmasına Karar Verilmiştir" denildi.

YÖK'ten Acil Görüş talebi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Sağlık Bakanlığına, yükseköğretim kurumlarının yüz yüze geçmesine ilişkin acil görüş bildirilmesi için talepte bulunuldu.

YÖK'ün Bakanlığa gönderdiği yazıda, öğretim modeli için üniversitelere geniş karar havuzu bırakıldığı hatırlatıldı.

Kurulun yazısında "Sağlık Bakanlığının tedbir maksatlı yönlendirmeleri önem arz ettiğinden yükseköğretim kurumlarında 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesi konusuna ilişkin görüşün acil olarak bildirilmesi" istenildi.