EKONOMİ
Giriş Tarihi : 17-09-2020 08:30   Güncelleme : 17-09-2020 08:30

O şirketler birleşiyor!

Anadolu Cam Sanayi A.Ş.; Denizli Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Soda Sanayii A.Ş. ve Trakya Cam Sanayii A.Ş. ile birlikte Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. ("Şişecam") bünyesine devroluyor.

O şirketler birleşiyor!

Anadolu Cam Sanayi A.Ş.; Denizli Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Soda Sanayii A.Ş. ve Trakya Cam Sanayii A.Ş. ile birlikte Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. ("Şişecam") bünyesine devrolacağını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Şirketten yapılan KAP açıklaması şöyle:

Şirketimizin, Denizli Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Soda Sanayii A.Ş. ve Trakya Cam Sanayii A.Ş. ile birlikte Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. ("Şişecam") bünyesine devrolması suretiyle birleşmesi işlemine ("Birleşme İşlemi") ilişkin genel kurul toplantısı 26 Ağustos 2020 tarihinde yapılmış ve Birleşme İşlemi onaylanmıştır. Onaylanan Birleşme İşlemi kapsamında, ayrılma hakkı kullanımı 3 Eylül 2020 tarihinde başlamış olup, 23 Eylül 2020 tarihinde sona erecektir.
Birleşme İşlemi'nin tescili için 24 Eylül 2020 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne tescil başvurusunun yapılması planlanmaktadır. Söz konusu başvuru kapsamında, Birleşme İşlemi'nin 30 Eylül 2020 tarihinde tescil edilmesi hedeflenmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.