DÜNYA
Giriş Tarihi : 17-12-2020 16:00   Güncelleme : 17-12-2020 16:01

Instagram Lite piyasaya çıktı

Instagram, özellikle düşük özellikli akıllı telefonlar ve zayıf internet bağlantısı bulunan bölgeler için geliştirdiği yeni Instagram Lite uygulamasını test etmeye başladı. Uygulama, kullanıcılara bazı Instagram özelliklerini sunmuyor olsa da daha temiz ve performanslı bir deneyim vadediyor.

Instagram Lite piyasaya çıktı

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, 2018 yılında “Instagram Lite” adında yeni bir uygulama test etmeye başlamıştı ve ilk sürümü yalnızca 573 kilobaytlık dosya boyutuna sahip olan uygulama, özellikle düşük donanım özelliklerine sahip akıllı telefonları hedefliyordu.

Instagram, geçtiğimiz mayıs ayında sürpriz bir şekilde Instagram Lite uygulamasının fişini çekmiş ve yeni bir Instagram Lite uygulaması geliştirdiklerini ifade etmişti. Bahsedilen yeni uygulama, Hindistan’da test edilmeye başlandı.

Yaklaşık 2 MB dosya büyüklüğüne sahip olan yeni Instagram Lite, düşük performanslı akıllı telefonlarda ve daha düşük internet hızlarında daha iyi bir Instagram deneyimi sunmayı hedefliyor.

Instagram Lite
'ın piyasaya girmesiyle birlikte Facebook hisseleri perşembe günü yüzde 0.12 artış gösterdi, an itibariyle birim hisse fiyatı 275.67 dolardan işlem görüyor.