EKONOMİ
Giriş Tarihi : 28-03-2021 14:51   Güncelleme : 28-03-2021 15:00

Birinci Su Şurası'nın tanıtımı yarın törenle gerçekleştirilecek

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek Su Şurası'nın tanıtımı ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 363 tesisin hizmete alınma töreni, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de katılım sağlamasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Birinci Su Şurası'nın tanıtımı yarın  törenle gerçekleştirilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, etkinliğe ilişkin bilgiler aktarıldı.

Bu bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlğında hazırlıkları Bakanlık tarafından gerçekleştirilen  "1. Su Şurası"nın tanıtımı yarın gerçekleşecek.

Bakan Pakdemirli'nin de katılım sağlamasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek olan program çeçevesinde, DSİ'nin yapımını tamamladığı 363 tesis de hizmete dahil edilecek. Bu tesislerin milli ekonomiye yıllık katkısının 426 milyon 680 bin lira olması bekleniyor.

Su meselesi masaya yatırılacak

Açıklamada düşüncelerini aktaran Bakan Pakdemirli, nüfus artışı, kirlilik, iklim değişikliği ve artan küresel ısınmanın kullanılabilir su kaynakları üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu velirtti.

"Su vatandır" diyerek çalışmalarda buunduklarını  ifade eden Pakdemirli, şu ifadelere yer verdi:

"Suya dair her konunun etraflıca tartışılacağı ve ilgili bütün taraflarla müzakere edilerek, su kaynaklarının daha verimli kullanabilmesi amacıyla yapılması gereken faaliyetlerin ele alınacağı '1. Su Şurası'nı gerçekleştireceğiz. Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek olan 1. Su Şurası'nda kısa, orta ve uzun dönem suyla ilgili stratejiler belirlenecek ve tüm paydaşlarımızla su meselesi masaya yatırılacak."