GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2021 07:15   Güncelleme : 15-02-2021 08:11

Antalya ve Burdur'da yıldırım riski! Yağış uyarısının yapıldığı iller

Yurdu etkisi altına alan düşük sıcaklıklar ve yoğun yağışlara karşı Meteorolojiden çok sayıdaki bölge için uyarı geldi. Risklerin hafta boyunca sürebileceği belirtiliyor.

Antalya ve Burdur'da yıldırım riski! Yağış uyarısının yapıldığı iller

Samsun ve Ordu'nun çevrelerinde 150 metre üzerindeki rakımlı yerlerde bugün, öğle saatleri itibariyle kar yağışı şeklinde; sahilden 150 metre rakıma kadar olan yerlerdeyse günün akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışının; zaman zaman kuvvetli olmak üzere bu yağışın çarşambanın gece saatlerine kadar görülebileceği kaydedildi.

Bölgelerin 50 metre veya daha üst rakımlı yerleri için 20 ila 60 santimetrelik kar örtüsünün beklendiğini bildiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ulaşımda aksamalar, su baskını, kar birikmesi nedeniyle çatı/tente çökmesi, ağaç dallarının kırılması gibi risklere karşı uyarıyor.

Antalya'da yıldırım riski

Sabah saatlerinde Antalya’nın ve Burdur’un doğu kesimlerinde, öğle saatlerinden sonra Mersin’in batı kesimlerinde başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, yarınsa öğle saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, 75 metrekareye varan yağışların olması bekleniyor.

Meteoroloji tarafından bölge hakkında yapılan açıklama:

Yağışların akşam saatlerinden sonra Alacabel Geçidi başta olmak üzere Antalya-Konya yolunun ve bölgenin yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, yükseklerde buzlanma ve don olayı gibi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Tokat, Amasya ve Çorum

Günün öğle saatlerinde Çorum için akşam saatlerinde Amasya, gece saatlerindeyse Tokat'ın çevresinde 40 santimetreye kadar kar yağışının beklendiği bildirilirken aynı uyarı, bu bölgeler için de yapılıyor.

Ankara için uyarı

Ankara'nın kuzey ve doğu bölgelerinde daha yaygın olmak üzere 20 santimetre kalınlığına varana kadar kar bekleniyor. Yarından çarşambanın sabah saatlerine kadar da aralıklı hafif kar yağışı öngörülüyor.

Başkentteki hava sıcaklığının bugün eksi 1, yarın sıfırın altında 5, çarşamba günü eksi 7, perşembe günüyse sıfırın altında 16 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan uyarıya göre cuma günkü en düşük sıcaklık tahminiyse eksi 9. MGM, kuvvetli buzlanma ve dona karşı uyarıyor.

Kırıkkale, Isparta, Çankırı, Afyonkarahisar ve Uşak illerinde de yağış uyarısı yapılıyor.

İstanbul'da kar sağanağı

İstanbul'da, bugün ve yarın, 5 ila 20 santimetre arasında kar sağanaklarının olabileceğini belirten Meteoroloji, kuvvetli rüzgâr, tipi, buzlanma ve don olaylarına karşı özellikle şehrin kuzey ve iç kesimleri için uyarıyor.

Kütahya'ya 30 santimetrelik kar

Bugün öğle saatlerine kadar kar yağışlarının 15 ila 30 santimetreye kadar ulaşılması beklenirken bugün eksi 5'e kadar düşebileceği belirtilen sıcaklıkların sonraki günlerde sıfırın altında 15 dereceye kadar gerileyebileceği kaydedildi. MGM, hafta boyunca kuvvetli buzlanma ve don olayı uyarısında bulunurken çevre ilçelerdeki bu hava sıcaklığının yer yer daha da düşük olabileceğini kaydetti.

İç Anadolu'da Konya, Karaman, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Sivas'ta, 17 Ocak'ın öğle saatlerine ara ara kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji kuvvetli buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Bu bölgelerde Kar erimesi nedeniye su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunuyor.

Güney Ege'de de perşembe gününe kada kuvvetli fırtına beklenirken Eskişehir'de hafta boyunca kuvvetli buzlanma ve don olayı oluşabileceği uyarısı yapılıyorç